VAIKUTTAVA NÄKY

Vuosaaren uusi satama otetaan käyttöön marraskuun 2008 lopussa. Pilviin kurkottavat konttinosturit ovat jo paikoillaan. Ja ovat vaikuttava näky: puomi pystyasennossa nosturin korkeus on 98 metriä (vertailun vuoksi: Helsingin Olympiastadionin torni 72 m, Helsingin Länsisataman nosturi 72 m) . Puomin ulottuma on 46 metriä, ja nosturi pystyy lastaamaan ja purkamaan jopa 17 konttia leveitä aluksia. Yksi nosturi painaa 1,1180 miljoonaa kiloa eli 1180 tonnia ja se on 99-prosenttisesti silkkaa terästä. Kaapelia ja sähköjohtoa yhdessä nosturissa on yli 25 kilometriä.

Satamaoperaattori Finnsteve Oy Ab:n Vuosaareen tilaamat konttinosturit ovat suurimpia Suomen satamiin koskaan toimitettuja nostureita. Ne ovat isoja ja tehokkaita myös laajemmassa vertailussa: samantyyppisiä nostureita käyttävät maailman suurimmat satamaoperaattorit Euroopan valtamerisatamissa.

Eikä kyse ole ihan nappikaupasta: yksi nosturi maksaa noin 7-8 miljoonaa euroa.

Niin että ei tässä voi muuta kuin ihailla nosturinkuljettajien ammattitaitoa!

Finnsteven nosturit on valmistanut Cargoteciin kuuluva Kalmar. Nostureiden komponetteja on teetetty konepajoilla Kiinassa ja eri puolilla Eurooppaa. Vuosaareen nosturit tuodaan proomulla Rotterdamin telakalta.

Vuosaaressa vieraili Sari T.